עד לפני מספר חודשים, העיר אשגאבט, בירת טורקמניסטן, הייתה העיר היקרה ביותר בעולם לרילוקיישן. אשגאבט הייתה ברשימה עם ערים נוספות, לרבות ביירות, ציריך, ז'נבה, סינגפור, בייג'ינג, וערים נוספות שהוכרזו כיקרות ביותר בעולם, לפי הדירוג השנתי של חברת הייעוץ מרסר.
הדירוג נקבע בעקבות בדיקה של המחיר של 200 מוצרים ושירותים שונים בכל מדינה, ושקלול הנתונים הביא לדירוג של אשגאבט למקום הראשון ברשימת הערים היקרות ביותר לרילוקיישן.
מטרתו של הדירוג היא בעצם לסייע לממשלות וחברות במדינות שונות לקבוע כמה עליהן לשלם לעובדים שעוברים תהליך של רילוקיישן. הדירוג הנ"ל היה נכון לחודש יוני 2021, אך בחודשים ספורים בלבד, לא מעט דברים השתנו.
לפי דיווח של מגזין אקונומיסט, כיום תל אביב היא המושלת בכיפה, והיא הפכה לעיר היקרה ביותר בעולם. התחזקות השקל ועליות מחירים של מוצרים ושירותים שונים הם חלק מהגורמים שהביאו ליוקר המחיה בתל אביב, אך מדובר במצב חריג; בדרך כלל, כאשר מטבע מקומי מתחזק, הדבר אמור להוביל לירידת מחירים.
גורמים בתחום הכלכלה מסבירים שהעלייה במחירים של מוצרים בתל-אביב נובעת מעיכובים והפרעות בשרשראות אספקה, זינוקי במחירי אנרגיה, ועלייה במחירי הובלה, בעקבות מגפת הקורונה.
תהא הסיבה ככל שתהא – התוצאה היא אחת: עלייה ניכרת במחירים, והפיכתה של תל אביב לעיר היקרה ביותר בעולם.