אין ספק שחיים בישראל הם ייחודיים, במובנים רבים; התרבות, השירות בצבא, החברויות שנוצרות, ותחושת האחדות שמלכדת ישראלים, הם שונים במיוחד, לעומת מקומות אחרים בעולם. ישראלים רבים מנסים את מזלם בחו"ל, ורבים מצליחים בבניית חיים מעבר לים. חלק מהישראלים שבחרו לעזוב את הארץ עשו זאת לתקופה זמנית, והחליטו לחזור. אך, מה עם אלו שלא תכננו לחזור לישראל? למרבה ההפתעה, גם ישראלים לשעבר שבנו חיים מצליחים בחו"ל, ותכננו להישאר במדינות אחרות, בוחרים לחזור לישראל.
מדי שנה חוזרים לארץ עשרות אלפי ישראלים לשעבר, ובעקבות הקורונה – חלה עלייה גדולה בביקוש לאזרחות מחודשת. המשבר העולמי והסגרים שנוצרו בעקבותיו יצרו תחושה של בידוד בקרב ישראלים רבים שחיים בחו"ל. הצורך במשפחה קרובה ובסביבה מוכרת גברו בתקופה הזו, ורבים דיווחו על תחושת ניכור בעקבות המצב.
למרבה הצער, אנטישמיות גם היא העירה תחושה של שייכות בקרב ישראלים שחיים בחו"ל. בשנתיים האחרונות היו לא מעט מקרי אלימות אנטישמיים שכללו אלימות פיזית, אנטישמיות ברשתות חברתיות, חילול של בתי כנסת, חילול של בתי עלמין יהודיים בעולם, ואירועים אחרים. האירועים האלו ערערו את הקרקע הבטוחה שישראלים רבים ביססו לעצמם מעבר לים, והרצון להיות מוקפים בסביבה ישראלית, מוכרת וחמה, התעורר ביתר שאט.
התהליכים האלו לא חמקו מעיניה של ממשלת ישראל, וישנם מאמצים ניכרים לאפשר "נחיתה רכה" לישראלים שמעוניינים לחזור לישראל. הממשלה מציעה מספר הטבות מס, לצד סיוע כספי, לתושבים חוזרים שבוחרים לבנות חיים מחדש בישראל. ההקלות האלו מאפשרות לישראלים להיקלט בארץ באופן פשוט יותר, ותושבים חוזרים זוכים לחזור לארץ בצורה פשוטה יותר.